2021-09-06

Fenix tar in 30 Mkr i nytt kapital

Den digitala begravningsbyrån Fenix meddelade idag att de tar in 30 Mkr från Brightly Ventures och befintliga ägare som John Wattin och Tomas Ekman för att expandera verksamheten ytterligare i Storbritannien.

Fenix erbjuder prisvärd planering och bokning av begravning via telefon, på webben eller hemifrån. Fenix digitala tjänst ger familjer full kontroll över begravningen, när man vill och vart man vill.

”Av egen erfarenhet vet jag att det är känslosamt och jobbigt när en nära anhörig går bort. Strukturen för begravningsplanering är idag ofta kostsam och fragmenterad” säger en av Fenix grundare Charlotte Runius. ”Vi grundade Fenix för att hjälpa familjer med smidigare och mer flexibel planering genom en digital plattform som erbjuder stöd och råd till ett rimligt pris”.

Fenix har hjälpt nästan 10,000 svenska och brittiska familjer att skiljas från sina anhöriga. Tillväxten för företaget har varit stark i båda länderna och nu är planen att expandera till ytterligare 20 städer i Storbritannien.